Narancsos madeleine

Nagyon szeretem a madeleine-t, és eddig csak az akadályozott meg a sütésében, hogy nem volt itthon sütőformánk hozzá. Viszont már annyira készültem rá, és olyan régen szerettem volna, hogy végre beszereztünk egyet. :)
A recept rendkívül egyszerű, annyi a lényege, hogy a kikevert tésztát egy éjjelre a hűtőben pihentessük.



Hozzávalók: (kb. 28-30 db)
3 db tojás
125 g cukor
130 g liszt
2 csakpott TK. sütőpor
2 db narancs
100 g vaj

A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A tojásokat a cukorral habossá verjük robotgép segítségével. A lisztes-sütőporos keveréket szépen lassan adagoljuk a tojásos keverékhez, közben tovább habosítjuk, keverjük. Ezután a két narancs lereszelt héját és kifacsart levét is hozzáöntjük. A legvégén jöhet a vaj, amit előtte olvasszunk fel. Nem kell forrónak lennie, elég, ha folyékony az állaga (2x30 másodperc elég neki a mikróban). Óvatosan csurgassuk ezt is a masszához, keverjük át, majd mehet a hűtőbe pihenni egy éjjelre.
Másnap a sütőt előmelegítjük 165 fokra. A madeleine-formát kivajazzuk, kilisztezzük, beletöltjük a masszát (nem kell nagyon színültig, szépen megemelkednek), és 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük.

Tálaláskor meghintjük porcukorral, (igen Anya, itt mehet a porcukor... de csak itt :) ) majd egy pohár hideg tejet kortyoljunk mellé, szerintem úgy az igazi!


Megjegyzések