Gyümölcsös sütemény

Ez a recept talán a legrégebbi a gyűteményemben. Már nem is emlékszem eredetlieg honnan származik, de az évek során annyiszor csináltam újra, hogy ez az egyetlen, amit fejből is tudok.
Gyümölcsöt bármit tehet bele az ember, én leggyakrabban barackkal vagy meggyel sütöm, de volt már a tészta kuglófnak is álcázva, ekkor a harmadába kakaóport szórtam. Kinézetre nem a legszebb, de a tésztája nagyon finom, könnyű.
Ráadásul a világ legegyszerűbb süteménye, ami pillanatok alatt elkészül. Ezekhez az előnyökhöz képest már csak hab a tortán, hogy ez a süti a Testvérem kedvence. :)




Hozzávalók:
-300 g liszt
-300 g cukor
-1 csomag sütőpor
-1 citrom reszelt héja
-1,5 dl olaj
-3 db tojás
-150 g natúr joghurt
-gyümölcs a tetejére (a tésztához egy hagyományos üveg meggybefőtt fogy el)

Az összeállítása nagyjából 3 percet vesz igénybe. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd hozzákeverjük a cukrot. Az összes többi hozzávalót is beleöntjük az edénybe, és robotgéppel alaposan elkeverjük. Eközben kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. (40x25 cm) A tésztát beleöntjük (nem kell nagyon kenni sem, magától szétfolyik) majd a gyümölcsöt rászórjuk. 180 fokon légkeverésen 30 perc alatt sül készre.

Megjegyzések